Grillning och bad :) 29/6

Det är såå härligt att ha ett eget land :) Jag ångrar inte för en sekund att jag och Johan tog beslutet att köpa stugan ute på Grymön. Ska bli skönt när allt är som man vill och iordningfixat. Vi är en bit på vägen iaf :) 
Fixade lite med mina ljuslyktor o dynor idag.



 Danne (Johans kusin) och hans tjej Pernilla kom ut igår och grillade och badade, dock inte badade inte jag.

En kall öl i solen och sen grillen på högsta, det kan inte bli bättre! Eller vad säger ni? :)



O så en posebild ;)


De var allt för denna gången Hej!

Bilder varamo och idag :) 28/6

                                                                                              Mattias Johan och Johan




Visa tålde inte solen :)
                                                                                    Dom heta brandmännen på playan



            Vi tog en kvällstur på de snygga hojarna. Carin och Tommy är ägarna till dessa skönheter!        
                                   Barro hängde såklart med :)                                           


Carins hoj är en Kawasaki VN 900


Tommys hoj är en Honda VTX ( 2000 Kubikare! )


Vi åt i Söderköping på..


Maten var helt underbar..även Barro fick smaka på köttet :)

 

stress morgon..igen

Idag blev det lite stressigt på mogonen så usb sladden stannade hemma tyvärr. Jag var lite förvirrad igår kväll när jag la mig och ställde kl på när jag skulle varit  jobbet och inte när jag skulle gå upp ur sängen. Blev dock bara 15 min försenad men jag har nog aldrig varit så kvick haha 
Bilderna som jag lovat idag blir försenade men dom kommer så fort somm möjligt!  Tråkigt när man inte har internet hemma :(

En kram till min mamma som just nu är i London o shoppar loss med all säkerhet! Tror det är idag som dom kommer hem faktiskt..?...  Undrar om hon har köpt något till mig?? :) 
 Fast det är ju snart min födelsedag men jag ska bara önska mig presentkort från

Jag önskar mig  nämligen ett helt underbart armband i rött guld med massa fina diamanter i :)

Annat som händer just nu:
Branden som var i vårat hus har gjort så att alla boende måste tömma sina föråd och matföråd nere i källaren. Vi var tydligen dom enda som inte gjort det så just nu håller min kära sambo och han syster på att tömma det. Man har ju lite skit där nere men jag hoppas det går bra för dom. Sofie skulle låna nån tv och mycket skulle till deras morfars föråd, de löser sig nog ;)

Japp då är det dax snart att sluta för dagen ( 15.00 ) och då ska jag o carin ( moster ) kanske hennes sambo ( Tommy ) och Johan ta hojarna till söderköping för en bit mat :) Eller det kanske bara blir en svalkande glass..vi får se vad vi är sugna på.  Hur som helst ska de bli kul att åka hoj igen även om man bara sitter bakom än så länge!

Se you don´t wanna ´bee ya :) 

Varamo badet

Igår spendera vi
näsatn hela dagen på varomobadet!! Så underbart fint och skönt :)
 Vi startade med att ta en frukostbuffe på sockerbagaren och därefer begav sig jag, Johan , Maria, Mattias, och en annan Johan ( Johan brandmänns kollegor ) till playan :) 

 Tvärr är usb sladden hemma ( Landet ) så bilderna kommer imorgon. 

 Lite brun blev man såklart men Johan johans kollega var tyvärr den som vart brunast men han hade redan ganska bra med färg innan men viktigast är att jag är brunare än min johan :)
 Det var riktigt trevligt på stranden o vi käka frukt o hemma gjordecibattasmörgåsar ( cibattan var köpt :) )

När vi var på hem väg skulle grabbarna in på biltema för att fixa delar till mattias bil och jag o johan köpte en sån där grej man hänger cykeln på bilen med. Nu kanske jag äntligen kan få med min cykel till landet fast den måste tvättas först då den är helt svart sotig av branden. Vi tar högtryvkstvätten så är det färdigt :)

Idag höll ju vädret i sig oxå ,lite blåsigt kanske men ändå väldigt behagligt! Slutar 20 ikväll så det bir sängen direkt..inte fått så mycket sömn sen jag jobbade natt trorsdag-fredag. Johan komer hem imorgon bitti men jag börjar 7 igen så vi ses på eftermiddagen. Kanske blir det att åka premiär hoj för mig bakom Carin o käka glass..hoppas :)

Annie på mitt jobb har äntligen fått sin lilla bebis :) Det blev en Alex 23/6 och han vägde vid födseln 2895 g 
                                                                                                      
och var 49 cm lång. Världens sötaste och honomm får jag hålla i på Måndag :)


Som sagt bilder imorgon på varamobadet!

Blodgivare-javisst :)

Idag var det dax igen att bli stucken av nålen och bli tömd på 4,5 dl blod. Jag hade ju dock jobbat natt och min tid på blodtappen var 10.15 så det var ingen ide att lägga sig innan...sååå vad händer.. jo jag svimmar nästan när dom har sugit ut ca 4,15 dl blod..
 Snälla sköterskan kom med äpplejuce o så fick jag andas som när man födder barn ( iaf som dom gör på tv :) Det gick snabbt över och alla var så gulliga och frågade hur jag mådde och att jag skulle vila ordenkligt, dricka mycket vatten och äta min macka. Aldrig mer lämna blod efter jag har jobbat natt alltså. Som tur var går gränsen vid 4 dl blod som minimum för att blodet ska bli godkänt.
Jag har o+ i blod grupp som resten av 35% av sveriges befolkning, blodvärdet vid förra blodgivningen var 148, jag är nöjd.

Lite info för er som är intresserade av att bli blodgivare!

För att bli Blodgivare måste du vara fullt frisk, mellan 18-60 år och väga minst 50 kg.
Vid det första besöket får du fylla i en hälsodeklaration.

Syftet med hälsodeklarationen är att skydda
både blodgivare och blodmottagare för att inte utsättas för risker.

Förutom prov för blodgruppsbestämning tas prover för bestämning av blodvärde och smittprover (hepatit(gulsot), HiV, HTLV I/II och syfilis.

Du måste också kunna uppvisa en giltig fotolegitimation.
Telefon: 013 - 22 81 00 Gemensamt telefonnummer för Östergötland!
Vrinnevisjukhuset
tisdag: 14.00-18.00, tidsbeställning
onsdag: 07.30 - 11.30 och 12.30 - 15.00, drop in
torsdag:  07.30 - 11.30 och 12.30 - 15.00, tidsbeställning


(
För övrigt har det varit en strålande varm härlig dag om det skulle ha ungått någon ( inte troligt ) och jag har inte gjort mycket för övrigt utan sovit bort halva dagen och ätit middag samt vattnat mina blommor. Imorgon bär det av mot varamobadet och jag ska sova med mina öronploppar i skuggan. Någon tim sol blir det väl hoppas jag innan kvällen kommer och jag, johan, pörrni, danne ska på premiären av Johan Falks nya film samt äta god mat :) Morgondagen ser härlig ut :)

Hoppas ni andra njuter för fullt av detta härliga väder!!

Teckenspråk är ju lätt att förstå :)


Midsommar 2 bilder

Ja här kommer bilderna som inte hanns med igår för att batteriet som sagt dog... men här kommer dom :)

                                  Della mosade in Janets goda sockerkaka :)


Efter den underbart goda maten satt vi med Lasse o Janet o pratade bla annat om när Chine var så full när han var 17 år att han hade somnat naken på toaletten och pappa Lasse hade fått hjälpa honom till sängen hahaha!! Vi hade såå kul!

Här är lite diverse bilder som jag hade i kameran :)



Smile bille :)


Johannas klänning som hon ska ha på jackes bröllop :)


Pilkastningen idag vann jag :) hela 55 poäng


Midsommar och inget nät...

Japp så var även denna midsommar slut..
 Vi firade ute på Grymön men ett helt gäng och hade blandannat 5 kamp som innehöll en rolig tipspromenad, slangbella, pilkastning, vattenballong kastning och piraten ( ser helt blåslagen ut på insidan av låren tack vare vedbiten ) Vi hade jätte trevligt och tack till Peter , Yeray o Mange för att ni förberede allt! Jätte fint gjort av er :) Även midsommar dansen sågs och sen var det ponny ridning för dom minsta..riktigt mysigt!

Grillen stod på högsta o mange fixade köttet för alla. Älskar grillkött Mums!
 Vädret var ju oxå kanon..ja fram till kvällen men då satt vi i inglasningen så varma o torra var vi. Vissa av sällskapet blev lite överförfriskade och Mange K börja bryta på finska haha så går det när man blandar! Thomason kräktes i taxin hem så Maria fick hålla den fulla spypåsen så han kunde ta nästa o kräkas mer i...
Vi spelade många gammla godingar den kvällen tack vara spotify ( el hur de stavas )  
 Jag körde bil så det var nyktert för mig. Roligt o se när alla blir fulla o dana. Det blev inte altför sent eftersom johan brandman skulle upp o jobba 8.


Dagen efter åkte jag o syrran ut till chines föräldras land med maria o chine. Dom har stuga i Bränntorp. Super fint hus och dom hade dans på dansbanan på lördag så det blev 2 midsommar firande för oss. Chine hällde i sig nästan en hel whisky flaska och kvällen slutatade med att Mamma Janet sa åt Daniel Karlsson att omedelbart gå in och lägga sig och att man som 26 åring inte kan betee sig sig på det sättet som han gjorde ( han hade då skoj bråkat med en granne kompis och rullat ner i diket med högaljuda röster så att dom störde omgivningen.... är någon förvånad? )
Även där togs grillen fram o sallad, helt underbart :)

Tyvärr har jag inte tilllgång till nätet längre på landet så det kommer att bloggas från jobbet hädanefter tills vi fixar nät därute..när det nu blir men ska försöka uppdatera så fort som möjligt :)  Men här kommer lite bilder från midsommar






Bilder från lördagen kommer imorgon natt då batteriet till kameran dog just nu men jag fick ju iallafall med fredagen :)
Ikväll spelar klocket match och lillebror är med och johan :) Men jag slutarc 20 så jag hinner bara se se sista delen av sista halvlek men det är ju ändå nåt :)
Nu är rasten slut!






Internet på landet :)

Äntligen har vi nät på landet :) Nu när vi är utflyttade har vi inte tillgång till nätet som vanligt, så vi har lånat johans föräldras trådlösa..tack så mycket :)

Branden som var i vårat hus var anlagd av nån dåresom tänt på ett gäng madrasser! Jag har god lust att skada denna människa ordentligt..tyvärr har han/hon flyttat sig vid varje brand ett steg närmare våran port så om det blir en tredje brand startar den nog hos oss ....

Tyvärr är det lite torrt med bilder just nu då min kamera är hos Carro men den ska jag hämta imorgon så det kommer bilder från midsommar snart :) På schemat för fredagen står ponnyridning 5 kamp o grillning :) Hoppas alla människor får plats bara.

Måste säga att jag börjar verkligen trivas här på landet.. det har bivit så mycket mysigare..trädgården börjar ta form.. japp det blir nog bra dettta :)

Idag var mitt andra träningspass på 2 månader...Jag har ju av olika andledningar inte varit på gymmet men nu är det dax för trimm igen! Har blivit förslappad både i kropp och huvud så träningen är verkligen efterlängtad och det var sååå härligt på step passet med emma, hon är verkligen grym på step. Kan verkligen rekomendera om ni tycker om step att gå på ett pass med henne på vilbergens träning center!

Nu är det mys framför matrix med min heta och sen läggdax då jag börjar 7 imorgon bitti.  Ha de bäst :)


Jobbdag 15/6

Japp idag är det hel dag på jobbet. Började dagen med ett p möte sen tog vi lunch på nån thai resturang någonstans i hamnen. Helt okej mat faktiskt. Nu väntar jag in min brukare så ska vi åka o simma :) Slutar 20 och då ska jag hem (landet) o grilla, mums så gott!
 Sov själv natten till idag och det var ok men inbilla mig nog ett o annat ljud som inte fanns..  Fast jag höll på o köra på en stor grävling när jag åkte på grusvägen så man ska nog inte traska ut i skógen vilket fall som helst :)

 

Brand i källaren

Just nu är brandbilen eller brandbilarna här och polis och ambulans för att det brinner i våran källar länga. Våra saker brann inte upp som tur var!  Gissa vem som kom i stora brandbilen? Jo min brandman :) Så snygg var han i sin brandmans dräkt och tuber hi hi. 
    Jag fick stå ute ett bra tag innnan jag fick gå in igen för jag ville ju inte vara kvar i lägenheten om branden skulle utvecklas. Det blev lite kyligt då jag bara hade min tröja på mig men jag fick en varm puss av en viss brandman;)
 Fotografer kom o massa folk stod utanför från dom andra husen och tittatde på.. lite spännande en söndag kväll!
   Lite läskigt ändå när det brinner sådär..det är faktiskt 3 e gången nu det brinner på våran gård, 2a gången i källaren.Undra om det är någon som fjuttat på i källaren..två gånger nu ganska tätt är ju lite misstänktsamt eller??? 

Tyvärr är min kamera hos Carro o Micke annars skulle jag ha fotat o visat er men gå in på www.wighsnews.se  så kan ni 
bilder  från ikväll...

  Nu vill jag bara få in alla grejor i bilen o åka till landet men brandmännen står ju kvar utanför så jag kan inte köra upp bilen ( har ju massa saker att bära )...

 Jag får titta på Austin Power Goldmeber istället tills dom heta drar sig tillbaka...


Söndag 14/6

Idag har jag varit på jobbet hela dagen.. nyss hemkommen till lägenheten där jag nu ska plocka ihop sista maten och sista kläderna till stugan. Vi sov våran första natt lördag till söndag och jag kunde inte somna! Ville ju styra i trädgården o göra fint men kroppen var trött men det bara snurra i huvudet av ide'er :)  
 
 Inglasningen är nästan färdig bara ca 1 meter kvar av panelen att lägga så är det myggfritt :) Tack chine för all hjälp!  O nu har jag klurat ut var jag ska ha min sista rodedendron ( hur de nu stavas ) den blir vid lilla staketet vid grushögen ( som ska grävas bort såklart) Men det blir nog bra. Allt växer så fort där ute..gräset är kanske 20 cm högt nu redan..johan får klippa det imorgon ;)

Jaha så var det snart midsommar igen! Jag jobbar till 13 men sen ska vi vara på landet med vänner. Ponnyridning finns för den som vill ute på grymön :) Ledig resten av helgen så det känns skönt. Hoppas frida o krille kan komma ut till oss på fredag iallafall.

Nu ska jag iväg en snabbis till carro o lämna biler från möhippan :)

Hej svejs

Fredag

Idag har jag lunchat med mamma Ville och Martin. Tack för en trevlig lunch :) Martin hade avslutning..slutade 9!  Han ska börja på Kungsgård- samhäll. Det kommer nog att gå bra :)

Efter lunchen åkte jag maria o beccis till Carro där vi kollade ALLA bilder från möhippa o bröllop samt festen. Så mycket bilder! Dom hade fotat mig direkt efter att jag slog i näsan men jag hade inget minne direkt efter att jag slog i men jag ler så glatt mot kameran! Det var ett hårt fall.  Kollade även filmen från Mickes Svensexa o gud vad vi skrattade. Han hade fått åka upp i brandstegsbilen och sen fejkade dom ett bungy hopp. Han trodde han hoppade från en ordenklig höjd medans det bara var 1 m från en madrass haha  allt finns på film :)

Resten av kvällen spenderades hemma hos becca o vagge med film o kyckling rulle samt massa bus med Dellis.

Såg föresten dom sista minuterna på en komedi som heter meet the spartans och jag garva så tårar kom! Måste se hela den filmen! Har någon sett den?
Ska se om den går att ladda ner.

Snart är det sängen som gäller då jag ska jobba 7 imorgon. Sen ska jag på mitt första årsmöte ute på grymön :)

Hej hej :)

Uppdatering + bilder

Ja det har gått lite segt med min blogg den sista tiden..det har varit lite grejor som har tagit min tid :) Mycket jobb ( som vanligt ) sen har det varit Carros möhippa+bröllop och landet och begravning. Det sista som hände nu i lördags på bröllops festen var ju att jag slog näsan i backen med världens fart o fick hjärnskakning! Men nu är jag helt ok och kommer få ett fint lite minne av händelsen mitt på näsan :) Men det jag vill få sagt är att jag hädanefter ska skärpa mig och ta tag i min blogg! :)

Här är lite bilder från bröllopet och festen och sen bjuder jag på min svulla läpp o näsan som det såg ut dagen efter...



...

Bröllopet och festen blev riktigt lyckat! :) Bilder kommer snart på alltihopa..även min svullna näsa som jag for i backen med :)
Tack Carro och Micke för en helt underbart kul kväll och ni var sååå vackra båda två!

För övrigt händer det inte mycket just nu men det planeras en del :)  Jag och johan ska flytta ut till landet nu till helgen och vi har anmält oss till PADI Dyk kurs i augusti och det planeras även en resa till Barcelona med chine o maria. Sen har vi även uppsala regge festival den 7-9 aug. Mycket händer under semestern men det blir nog en och annan dag på landet med lite slapp oxå :)

Se ya ;)

Bilder möhippan och dagen efter :)

Här mina bilder från kvällen :) Tack tjejer för en sjukt rolig kväll!





Dagen efter :)





Till johanna...så här ser dom ut :)


möhippa

Den här veckan som har gått har varit helt upp o ner! Det började i frdags efter att jag gått av mitt nattpass. Carro skulle få sin möhippa innan bröllpoet den 6 juni så vi har planerat o planerat :) 12.00 kidnappa vi bruden och begav oss till villa fridhem där vi basta bubbla o vissa bada näck :) Sen fick Carro 2 sköna avkopplande behnadlingar och sen var det dax för mat på hugos och en välkomstdrink... Mums var den!
Efter var det party till 6.00 am :)



RSS 2.0