Torsdag = Mindfulness

Jag går på en kurs sedan några veckor tillbaka som heter medveten närvaro. Där lär jag mig vara medveten om bla min andning och min närvaro i vardagen.

Idag var det fokus på att släppa taget och att man ska bara kunna vara i nuet och  leva. Inte behöva planera för imorgon, nästa vecka eller om 1 år.. Jag har blivit väldigt medveten om att det spelar ingen roll hur mycket man än förbereder eller planerar för framtiden för den blir ändå inte så man har tänkt eller önskat sig den...

Jag är en person som gillar att veta vad som komma skall men har nu fått backa och känslan är ny men jag tror att det är bra för mig att inte ha den kontrollen som jag annars är van att ha..
Kursen har fått mig att tänka i nya banor och omvärdera mig själv..


Ibland är det välbehövt att fokusera bara på en själv, andas och bara känna efter...

Sov gott / Sarha


Friluftsliv 26-27

Ja det har varit en underbar helg och jag har varit på jobbet hela helgen och hela dagarna nu i veckan men vi har ju den förmånen att vara ute väldigt mycket så det har varit härligt! Vu besökte faktist färgagården i lördags där det var höstmarknad :) Det var väldigt mycket människor ute och massor med småståd med frukt och bär, sen kunde du köpa ekologiska varor och mycket mys saker som lyktor, ljus och dekoration. Vi åt lunch ute på en brygga vid vattnet, mycket trevligt :)

Igår hade jag och Johan vårat sista bassängdyk... Nu på lördag är det dax för utedyk! Vi ska dyka i Vättern, tydligen ska sikten vara ca 12-15 meter och vara väldigt fint. Lite kräftor o annan smått skulle vi få se så det blir spännade :) Lovar att ta bilder! Vi har fått ett a4 blad med saker vi ska ha med oss för dom 2 dagarna vi ska vara ute. Dubbla mjuk byxor, tröjor, långkalsoner, mössa, jacka mm och såklart det vi ska grilla. Det blir en rejäl friluftsdag :)

Nu är det nattjobb igen för min del och sitter här inatt imorgon natt och sen natt igen :)

see ya don´t wanna be ya ( systers kommentar  :) )

 


Bilder från Islandshästridningen :)

Här dom bilderna som togs den dagen :)


Marias häst ( längst till vänster ) ser han normal ut på bilden eller!?!


Borsta fina Älgurd :) Han tyckte inte om mig..


Maria fick sen byta häst då den var halt.. hon fick istället rida en 3 årig flicka.. Bra gjort Maria :)






Japp det var våra pose bilder! Vi hade super trevligt och jag skrattade sååå mycket när vi red galop men det var nog lite rädsla jag kände  samt glädje när det gick så fort ( stundvis )

Men jag ska försöka att få komma ut till maria och hennes hästar och lära mig mera islandshäst för det är verkligen skoj! Har ni inte testa så gör det :) Den kvinnan vi var hos ligger en bit efter söderköping och heter:

Pias Islandshäst och Turridning

Åskog Pettersberg
614 90 SÖDERKÖPING
0731 - 53 86 31

Det som var så kul med just den här turen var att vi fick rida barbacka, galop, hoppa hinder..ja allt och vill du inte det så behöver du inte men kul att testa på och jag tror inte det är så vanligt att man får göra så på turridning men jag kan ju ha fel :)
300kr/person och ca1,5 timm tog det när vi var där men vi fick en halt häst o byte så det tog lite tid..
Hoppas ni som läser tar en tur :)

Kram

Senior styrkepass - javisst

Ja det stämmer faktiskt att jag gick på ett senior styrkepass imorse :) O vad jag svettades! Den äldsta på passet var.. håll i er nu... 83 år!  Men de som skiljer detta pass från " vanliga" pass är att tempot är lugnare och musiken knappt hörs vilket kan vara skönt ibland. Detta var inget jag planerat att gå på och jag hade ingen vetskap om att det bara skulle vara seniorer där, men när jag drog kortet genom läsaren på gymmet frågade jag snällt -om det bara var att gå in på passet eller var det fullt?
Frans ( ägaren ) och en annan instruktör tittade förvånat på mig och sa Visst, det är bara att gå in men...du vet att det är ett senior pass va??
Ehhh...
Men jag tänkte att det är väl bara att ta ett pass i gymmet om inte träningen skulle falla mig i smaken men vilket pass det var! Jag har en riktigt bra träningsvärk redan nu i min triceps och axlar. Det var jätte bra övningar och till min förvåning var instruktören Frigge Johanssons mamma :) Så otroligt vältränad!
Så jag är jätte nöjd med passet och ska även gå nästa tisdag kl 10 och jag har frågat min mormor om hon vill följa med på! Tänk er sida vid sida med eran egna mormor och pumpa vikter :) Jag hoppas verkligen att hon följer med nästa tisdag!

Efter passet var det bara hem äta, ducha sova ( vilket jag inte har några problem med att göra fast jag sovit heeela natten ;) ) Och sen upp igen äta och sen han jag med lite mys med älsklingen för att sen ta mig till mitt kära arbete. Den här veckan är det ganska mycket jobb och Johan han jobbar på väldigt bra han oxå.

Jag försöker nu bli av med mitt hatade hörnterrarium som är väääldigt stort...någon??? Annars slänger jag det snart till returpunkten då jag inte orkar se det mer snart :)

Nu ska jag skriva rent en del jobbrelaterade papper och sen slå på en film :)
Ha de nice

Några ord att ge en extra tanke till :

Carpe Punctum - Fånga ögonblicket
Det förtjänar din fulla uppmärksamhet, för det kommer inte tillbaka


Första veckan på jobbet sprang iväg..

Jaha nu har första arbetsveckan gått men jag har bara gjort 3 pass så jag har inte riktigt landat på jobbet än..mycket info som ska in i huvet samt komma in i allt annat som hör till. Det kommer nog snart..
 Ja annars så är det ganska lugnt. Jag försöker komma iordning i lägenheten efter sommaren på landet men det har blivit som vi har 2 hem. Vi tog med mycket av våra saker till landet så vi saknar lite smågrejor hemma.. man vill ju ha fint o så där ute men sen när vi kom hem såg det helt plötsligt så tomt ut... men det fixar jag med lite nyinköpt :)


Den 26-27 sep kommer vi göra våra utedyk o få vårat PADI cert! Så här fina är vi när vi dyker :)




Nu är det dax för sängen och ska försöka gå upp tidigt imorgon! Idag låg jag i sängen till 12 innan jag blev utråkad av tv- programen och gick upp för att äta frukost. Men hann med mycket idag ända plus några timmars extra jobb. Imorgon är det natt jobb igen så om någon har tråkigt så kan ni ju umgås med mig på facebook som alla verkar vara inne på dygnet runt :)

Kram!


Islandshästar :) Och några Barca bilder 19-23 aug

Ja det var vad jag fick i födelsdagspresent av min söta brudar :) Tack igen för en super rolig förmiddag samt lunch :)

Min söta häst hette Älgurd och var mörk och stor. Han hade som en älgmule därpå namnet... han var jätte snäll men tror inte han tyckte så mycket om mig då han undvek ögonkontakt samt backa undan när jag ville klappa..hmmm, men maria däemot nosa han i rumpan och buffade på henne så han ville nog ha henne på ryggen isället för mig.. Bilder har Elin så jag väntar på att dom ska skickas till mig så jag kan lägga upp dom.
 Härlig tur i skogen och vi red barbacka! Men så tölta vi och galoperade samt hoppa över 2 st hinder i skogen i galop! Jag gör gärna om det tjejer!!

Nu har jobbet börjat igen också efter 5 veckors semester och det känns riktigt bra att vara tillbaka igen. Idag har jag natten själv så det blir inte lika roligt..alltid roligare när man är 2...oftast iaf :)

Här är bilderna från våran kamera från Barcelona resan men Maria och Danne har många mer bilder men vi börjar med dessa :)


Johan Maria och Danne på flygplatsen


Vi flög med Ryanair


Vi tog bussen till barcelona från flygplatsen ca 1 tim


Busstation Nord


Vardagsrummet


Köket


Badrummet med en mycket liten duch/badkar


Mitt och Johan sovrum


Man kunde skymta havet från balkongen :)


Alla intog badstrandspositon direkt






Gott med öl vid strandkanten :)



Vissa pallade inte solen ;)


Mys


Ihoptryckta för ett foto :)


Strandpos



Stand Bogatell






Lunch




Marias favodrink-mosqito




Fotboll-Barcelona-Manchester City










Trött?


Jag vilar lite nu då


Det var förbjudet att gå på gräset...oj då


Solbrända...Javisst!


Bar


Maria kunde knyta sin kläning på 10 olika sätt..hon visade 6 olika underkvällen..detta var nr 5


Lite eldshow till tapasmiddagen var kul


Här slutar våra bilder men som sagt så har Maria o Danne fler som kommer upp senare :)

Hit åker jag mer än gärna tillbaka!!! Love Barcca

PuZz

 

 





Hemma i lägenhet igen..

Nu är vi hemma boende igen i Vilbergen :) Ganska skönt att kunna gå på en riktig toa! O lite större plats sen :)

Tänkte bjuda på bilder från bröllopet som ägde rum den 15/8-09 mellan Jaqueline och Martin :)


Mamma och Ville inne i  St:olai kyrkan


Martin och Johan


Bruden och hennes pappa


Klänningen var otroligt vacker


Makarna Wiklander


Deras skjuts till festen...grym bil


Självklart skålades det i bilden :)


Mingel innan middagen


Mamma och susanne



Martin

 
Brud och Mor


Middag med skärgårdstema


Många olika tårtor fanns att välja på...





RSS 2.0